TikTok testira dijeljenje skrinšotova video klipova

Iz TikTok-a su potvrdili  da testiraju „Clear Mode“.

Cilj ove funkcije je da obezbijedi „čistiji“ način gledanja TikTok sadržaja, bez ometanja. Njen posao je da sakrije tekst i ponuđene opcije koje su vidljive sa strane ekrana, te tako omogući skrinšotovanje video klipova.

Kako mediji prenose, jednom kada uključite taj režim svi vizuelni dodaci će biti sakriveni osim videa. Dakle, možete gledati TikTok preko cijelog ekrana mobilnog telefona bez ikakvih smetnji ili titlova. Ovu novu mogućnost prvi je primijetio Matt Navarra, da bi nakon toga iz TikTok-a zvanično potvrdili da je testiranje u toku, ali samo za odabrane korisnike.

Nije poznato da li će i kada svi korisnici te društvene mreže imati priliku da isprobaju „Clear Mode“. Naime, postoji mogućnost da TikTok odustane od ove funkcije, ako reakcije korisnika nakon testiranja ne budu pozitivne.

Stručnjaci pojašnjavaju da bi, ukoliko bi ova opcija zaživjela, značajno olakšala rad kreatorima, jer više ne bi morali dodatno ubacivati video klipove koje ljudi žele da skrinšotuju.

Inače, pomenuta opcija se pokreće dugim pritiskom na video, a zatim odabirom odgovarajuće opcije. The Verge prenosi da nije moguće snimanje ekrana dok se koristi čisti režim, što bi trebalo spriječiti krađu sadržaja.