TikTok sprema vlastiti aplikaciju za streaming muzike?

Kompanija ByteDance, u čijem je vlasništvu TikTok, podnijela je zahtjev za patent za TikTok Music, otkrio je jedan insajder.

Ova informacija za mnoge nije iznenađujuća, s obzirom na koncept te društvene mreže, čiji je jako bitan segment upravo muzika. Kako mediji prenose, aplikacija za streaming muzike TikTok Music mogla bi biti ozbiljan konkurent Apple Music-u i Spotify-ju.

S obzirom na to da kompanija ByteDance već ima iskustva sa streaming-om muzike, pošto je pretprošle godine pokrenula takvu aplikciju Resso u Indiji, Brazilu i Indoneziji, očekuje se da će to biti kvalitetan proizvod, sa brojnim mogućnostima. Kako stoji u dokumentaciji iz prijave za patente, TikTok Music bi korisnicima omogućio da puštaju, kupuju, preuzimaju i dijele muziku, ali i da kreiraju muzičke plejliste, koje bi isto tako mogli dijeliti i preporučivati.

Aplikacija bi navodno trebala omogućiti i livestream audio i video sadržaja. Pošto još nema zvaničnih informacija iz kompanije, niti potvrda ovih informacija, ostaje nepoznato da li će TikTok Music biti sličan aplikaciji Resso, ili se radi o nečemu novom.

Podsjećamo da platforma TikTok ima više od milijardu aktivnih korisnika. Ako se bar polovina njih zainteresuje da isproba njihovu aplikaciju za streaming muzike – biće to veliki uspjeh. Nema sumnje da ljudi koji stoje iza kineske kompanije ByteDance znaju šta rade.