TikTok opciju Stories nudi sve većem broju korisnika

Opcija Stories, kakvu koristimo na društvenim mrežama poput Facebook-a, Instagram-a ili Snapchat-a, sada bi trebalo da bude na raspolaganju i većem broju korisnika TikTok-a.

Zapravo, još uvijek je u toku testiranje te opcije, koje je započeto u avgustu prošle godine. Tada se kod određenog broja korisnika pojavila ova mogućnost, da bi sada ova kineska kompanija novu funkciju počela da nudi većem broju ljudi.

„Trenutno proširujemo pilot test, koji kreatorima pruža dodatne formate da ožive svoje kreativne ideje za TikTok zajednicu“, naveli su iz TikTok– za TechCrunch.

Iako se „priča“ kreira slično kao i na pomenutim drugim mrežama, gdje su ponuđene mogućnosti korištenja raznih filtera i efekata, postoje i određene razlike. Jedna od njih je da se „priče“ ne pojavljuju direktno na korisnikovom feed-u, te nema trake za uvid u priče profila koje pratimo. Da bismo vidjeli tuđe Stories sadržaje, moramo kliknuti na plavu zaokruženu profilnu fotografiju na videu koji već gledamo ili direktno posjetiti nečiji profil.

Takođe, zanimljivo je da autor objave može da vidi koliko korisnika ju je pregledalo, ali ne i ko su ti korisnici. „Priče“, koje se pojavljuju i na For You stranici, moguće je komentarisati ili lajkovati, a automatski nestaju nakon 24 časa.

Još nije precizirano kada bi ovu mogućnost trebali dobiti svi korisnici TikTok-a.