TikTok lansirao aplikaciju koja je kopija mreže „BeReal“

TikTok je lansirao mobilnu aplikaciju TikTok Now, koja funkcioniše na vrlo sličan način kao BeReal.

Ova nova aplikacija ponuđena je na tržištima van SAD, uglavnom na iOS-u, dok je u SAD samo jedna od funkcija u okviru TikTok-a. Kao što smo pomenuli, TikTok Now funkcioniše na gotovo identičan način kao popularna novija mreža BeReal, zbog čega je mediji već nazivaju njenim klonom.

Naime, aplikacija donosi funkciju dvostruke kamere, te korisnicima svakodnevno šalje obavještenja da objave video ili fotografiju koristeći obje istovremeno, kao i BeReal.

Korisnici, ako žele da prihvate izazov, moraju u roku od tri minuta od obavještenja da snime fotografije ili do 10 sekundi duge video zapise. Objavljene sadržaje drugih korisnici mogu gledati u odjeljku Explore, dok prijatelji međusobne objave mogu pratiti u odjeljku Friends.

Nije neobično to što je TikTok odlučio da ponudi korisnicima i ovaj format i tako „ukrade“ dio zaljubljenika u BeReal, među kojima je najviše predstavnika generacije Z. Ipak, ostaje nepoznato zašto je na prostoru SAD ovu novinu ponudio samo kao funkciju, a u ostatku svijeta kao zasebnu aplikaciju.

Iako je BeReal najpopularnija aplikacija na najmanje devet tržišta i među pet najboljih za iPhone u oko 40 zemalja, podaci Sensor Tower-a pokazuju da je njegova dominacija najizraženija u SAD, Velikoj Britaniji i Francuskoj. Dakle, na ostalim tržištima TikTok Now itekako ima šanse.