TED Talk: Priručnik za otpornost

Amerikanka Becca Wong, iako vrlo mlada, na sopstvenoj koži osjetila je kako je biti žrtva i zbog toga još biti odbačen od svih u koje si do tada vjerovao i koji su tebi bili sve.

U videu koji je objavljen na TED Talk platformi, ona govori o tome koliko je to iskustvo promijenilo njen život i kako je uspjela da „prežali“ život koji je imala do tada, uništena prijateljstva, izgubljeno povjerenje… i nastavi dalje, gradeći novi. 

Ova apsolventkinja na Univerzitetu u Mičigenu hrabro je progovorila protiv hrišćanske organizacije koja ju je odbacila nakon što je prijavila da je bila žrtva seksualnog nasilja.

Iako je zbog toga prošla kroz izuzetno traumatičan i bolan period, uspjela je da se oporavi, da prihvati da su i patnja i radost sastavni dio čovjekovog života i da je to zapravo samo jedna životna lekcija. Poručuje da treba da držimo do naših vrijednosti, a ne do stereotipa i etiketa.

Becca Wong dala je svoj doprinos stvaranju pokreta #MeTooYoungLife, a svojim govorom sigurno će mnoge osvijestiti i pokazati im da ima istine u onome – „što te ne ubije, ojača te“.

Pogledajte ovaj video i poslušajte njenu ispovijest, možda pronađete odgovore na pitanja koja vas muče.