TED Talk: Otkrivena tajna stvaranja prave magije

Poznata američka kuvarica i TV lice Christina Tosi tokom predavanja koje možete pogledati u TED Talk videu otkriva tajnu stvaranja prave magije, koja traje cio život.

CEO Milk Bar-a, sestrinske pekare restorana Momofuku, koji se nalazi na 17 lokacija širom Sjeverne Amerike, priču počinje događajem iz djetinjstva koji ju je potpuno promijenio.

Prisjeća se kako je jednog toplog dana, kada je imala samo tri-četiri godine, majka došla po nju i njenu sestru u školu i kako im je, kada su sjele u njihov plavi Ford Taurus, potpuno suprotno svim pravilima majčinstva, dala slatkiš.

Pošto je to bilo vrijeme za obrok, a ne za slatkiše, a pri tome nisu bile uradile ništa spektakularno da bi zaslužile da budu nagrađene, taj momenat i okus bombona Sugar Babies toliko ju je očarao da ga se savršeno sjeća cijeli život.

Oduševljenje „čistim šećerom“, kako govori kroz smijeh, toliko je bilo snažno da je godinama kasnije vjerovala da će se jednoga dana baviti poslom koji će stvarati i širiti tu magiju. Taj posao je kuvanje i u njemu je zaista postala prava čarobnica.

Vlasnica najpoznatijeg mliječnog bara u tom dijelu svijeta priča kako joj je i danas najvažnija upravo ta iskra kod ljudi kada probaju njene proizvode, jer želi da drugi zahvaljujući njenim poslasticama dožive magiju koju je ona doživjela kada je probala Sugar Babies.

Ostatak ove zanimljive priče pogledajte u videu: