TED Talk: Kako sačuvati privatni život u doba društvenih medija

Bryce Dallas Howard, slavna američka glumica, scenaristkinja i rediteljka, kćerka legendarnog filmskog stvaraoca Rona Howarda, u govoru objavljenom na TED Talk-u govori o tome da je mnogo važnija naša privatna sreća od onoga kako se predstavljamo na društvenim mrežama.

Žena koja je odrasla u porodici koja je decenijama pod budnim okom javnosti priča kako je njena majka uspijevala da sačuva njihov privatni život i da ih odgoji tako da rade na sebi i cijene to što jesu, a ne kako izgledaju i kako se predstavljaju.

Ističe da ju je majka naučila da uživa u ljepoti privatnih trenutaka.

„Njegovanje privatnog života je dragocjeno, sveto. Njegova vrijednost nije u onome što dijelite, nego u onome što zadržite za sebe“, navodi Dallas Howard. U ovom govoru oslanja se na tri generacije porodične mudrosti kako bi nas podsjetila da zapravo privatni život čini javni život vrijednim življenja.

Iako je naziv videa „Kako sačuvati privatni život u doba društvenih mreža“, nekako je smisao više u tome zašto je važno privatnost i dragocjene trenutke sa najbližima zadržati za sebe. Poslušajte video, sigurno ćete izvući poneku pouku.