Svijet kao džinovski naučni eksperiment: YouTube kanal Hard Science

Pored toga što je korisna, nauka može biti i vrlo zabavna, a to dokazuje i YouTube kanal Hard Science.

Mladi naučnici Anthony Carboni and Tara Long izvode zanimljive eksperimenate, koje snimaju i objavljuju, čime služe kao primjer da je zaista cool biti pametan.

Inspiraciju za ispitivanja pronalaze svuda. Kako stoji u opisu ovog YouTube kanala – oni pretvaraju svijet u džinovski naučni eksperiment. Za njih ne postoje granice. Sve može da se testira na zabavan način.

Tako kroz eksperimente pojašnjavaju zašto imamo po 10 prstiju na nogama i rukama, dokazuju da se antifriz ipak može zamrznuti, pokušavaju voziti bicikl kroz improvizovani bazen pun kukuruznog skroba…

Neke od njihovih ideja za testiranja mogu zvučati i pomalo suludo, ali zašto ne isprobati baš sve što nam padne na pamet?! Anthony i Tara su uspjeli da planetu pretvore u veliku laboratoriju i to je njihovom YouTube kanalu Hard Science donijelo stotine hiljada pretplatnika.

Ako vam se dopada ideja da se bavite naukom na zabavan način, pogledajte njihove kratke emisije, možda dobijete inspiraciju da i sami nešto pokušate. Naravno, bezbjednost je na prvom mjestu, imajte to na umu.