Stižu nove promjene u Messenger

Društvena mreža Facebook je ove godine proslavila Svjetski dan bezbjednosti na internetu uz podsjetnik da nam stižu nove promjene na Messenger.

U blog postu koji je kompanija objavila, stoji da će se u potpunosti posvetiti novim opcijama u vezi sa Messenger-om i zahtjevima za poruke, što bi trebalo da olakša masovno brisanje neželjenih poruka od sumnjivih naloga.

U dodatku se iz kompanije ističe da rade na novim načinima da korisnicima olakšaju sistem prijave uznemiravanja, omogućavajući im bolju povratnu informaciju o porukama koje su prijavili.

Prirodno, Facebook želi da uputi ljude u neke od funkcija privatnosti koje su već implementirane, naročito one koje su lansirane prošlog ljeta. To uključuje “App Lock”, koji je povezan sa telefonom korisnika i koji daje dodatni nivo sigurnosti sadržaja sa Messenger-a. Takođe, korisnik ima i mogućnost da odluči koga može unaprijed blokirati i tako izbjeći neželjene poruke, što je do sada, prema navodima korisnika, odlično funkcionisalo.

Iz kompanije istovremeno ističu unapređenja kao što su pop-up notifikacije o krađi identiteta te automatsko blurovanje neželjenih poruka. Samo unapređenje će najviše ciljati korisnike koji šalju neželjene sadržaje na veliki broj naloga ili zahtjeve za prijateljstvo maloljetnim osobama.