Stiže novi Call of Duty

Activision Blizzard zvanično je najavio objavu nove igre iz serijala Call of Duty.

Radi se o nastavku Modern Warfare (2019) reboot-a – Call of Duty: Modern Warfare 2 (2022).

“Ovogodišnji Call of Duty je nastavak Modern Warfare-a iz 2019. godine, koji je najuspješniji naslov do danas i biće to najnaprednije iskustvo u istoriji franšize”, naveli su iz kompanije.

Mediji prenose da bi se igra trebala pojaviti krajem ove godine, vjerovatno u novembru, a na Twitter-u je već objavljen njen logo.

Poznavaoci ove vrste zabave vjeruju da će kompanija igračima ponuditi još izazovniji sadržaj, a u prilog tome idu i informacije iz izvora bliskih Activision Blizzard-u, da će na ovom projektu angažovati više ljudi kako bi krajnji proizvod bio vrijedan ulaganja.

S obzirom na to da Call of Duty: Vanguard prošle godine nije prošao baš slavno, mediji prenose da će se kompanija pobrinuti da se tako nešto ne ponovi.

Podsjećamo, Infinity Ward 2019. godine obnovio je Modern Warfare. Novi naslov trebao bi biti nastavak te igre, drugačji od originalne – Modern Warfare 2, koja se pojavila sada već daleke 2009. godine. Cilj ovog projekta je da franšizu podigne na noge, kako bi kompanija zadržala vjerne i stekla mnoge nove poštovaoce.

Hoće li tako biti, saznaćemo za nekoliko mjeseci.