Stadia uskoro lansira ekskluzivu PixelJunk Raiders

Kompanija Stadia uskoro planira da lansira ekskluzivnu PixelJunk Raders video igru i pored činjenica da više ne posjeduju svoj razvojni studio igara.

Iz Stadie je, naime, najavljeno da će nastaviti sa objavom ekskluzivnih igara u narednom period, a naredna objavljena će biti na platformi Q-Games.

Posljednja serija PixelJunk je bila u formi akciono-avanturističke igre. Igrač se nalazio u ulozi plaćenika koji ima za cilj da spasi planetu Tantal od vanzemaljskih sila. Tokom misija, igrači su morali da pretražuju teren u potrazi za oružjem i resursima.

Igru krasi raznolikost, pa je tako svako novo igranje jedno novo iskustvo. Predstavlja generisane okoline upotpunjene sa naseljima, podzemnim kantinama, kanjonima i hramovima, a sam svijet evoluira kako igrač provodi istraživanje.

Inspiraciju za ovu igru kompanija je pronašla u naučno-fantastičnim ostvarenjima koja su objavljivana u Velikoj Britaniji tokom sedamdesetih godina prošlog vijeka.

Igra donosi i multiplayer opciju tokom koje igrači mogu međusobno da dijele iskustva. Svaki igrač će imati priliku da određeni uređaj ili oružje ostavi na nekom dijelu mape kako bi njegov partner u igri mogao da pokupi taj resurs za svoje misije.

Za Pro pratioce će biti ponuđena besplatno.