Šta sve znamo o novoj društvenom mreži Campfire

Sjećate li se onog perioda kad je Pokemon Go bila igrica za kojom su poludjela djeca čitavog svijeta?

Danas više nema one manije koja je pratila ovu igru, ali oni koji su ostali uz nju, zaista su uz nju. I za njih se povećava nivo ugođaja koji je potrebno pružiti. Proizvođač igara Niantic odlučio je da sljedeći korak bude aplikacaja nalik društvenoj mreži koja pomaže gračima ove, ali i drugih igara, da se povežu.

Mreža nosi naziv Campfire, najavljivana je od maja, a čini se da je njeno globalno lansiranje praktično pitanje dana. Faza testiranja sa Ingress igračima tokom posljednjih nekoliko mjeseci je završena, a početno predstavljanje će biti dostupno za „odabrane grupe Pokemon Go igrača tokom ljeta“.

Suština ove aplikacije je mapa uz pomoću koje se mogu  pronaći informacije o obližnjim događajima i aktivnostima u igrici. Uz nju se olakšava pronalaženje ljudi sa kojima ćete se igrati ili organizovati sastanke sa prijateljima.

Aplikacija uključuje alatku za grupne i privatne poruke za vaše prijatelje u igri, pa za Pokemon Go, na primjer, možete da pošaljete u DM lokaciju za napad prijatelju da biste olakšali okupljanje. Takođe možete da dodate oznake na lokaciju kako biste podstakli obližnje igrače da navrate.

Ideja o društvenoj mreži može izgledati suvišna s obzirom na preopterećenost postojećim aplikacijama za razmjenu poruka, ali ima određeni smisao kada u obzir uzmemo broj igara koji kompanija plasira.