Spojite obično sa čudnim na Instagram profilu @brookedidonato

Ako tragate za umjetničkim, a neobičnim Instagram profilom, onda obavezno pojsetite @brookedidonato.

Laiku je možda malo teško da objasni čime se to konkretno bavi američka vizuelna umjetnica Brooke DiDonato, ali zato njenji radovi zaista govore hiljadu riječi.

Nakon studija foto novinarstva na Državnom univerzitetu Kent, Brooke DiDonato je razvila korpus ličnog rada koji dovodi u pitanje pojam realizma izazvanog fotografskim medijem.

Rad ove vizuelne umjetnice iz Ohaja, koja živi u Njujorku, ilustruje podsvijest, stvarajući kompozicije koje spajaju obično sa čudnim. Naglašen nadrealizmom, on prikazuje stanje fluktuacije između stvarnosti i konstrukcije u kojoj su psihološka iskustva personifikovana.

Njene fotografije prikazuju scene svakodnevnog života iskrivljene vizuelnim anomalijama, okupane u pastelnom univerzumu koji evocira američki san pedesetih.

Ekstremni pejzaži — polja kukuruza i kaktusi, drenažna cijev i usamljena pustinja — kao i domaći prostori, zamjenjuju podsvijest, dok okruženje skriva ili obuhvata ljudske figure.

Sve to je dostupno i kroz pregled njenih radova na Instagram profilu @brookedidonato – pogledajte i doživite umjetnost Brooke DiDonato na samo svoj način.

Spojite obično sa čudnim na Instagram profilu @brookedidonato