Sony radi na Pro kontroleru za PS5

Za razliku od konkurencije, Sony nije u svojoj ponudi imao skuplje kontrolore, već se držao svojih standardnih gejming kontrolera. Sve do sada, kad će se to uskoro promijeniti.

Sony planira da predstavi Pro kontroler DualSense, koji stiže uz PlayStation 5 i  predstavlja veliku nadogradnju u odnosu na svog predhodnika sa oznakom broj 4.

Postoje neke funkcije koje bi mogle da se unaprijede na standardnom kontroleru, iako je on donio okidače koji nude otpor, kao i poboljšanja za taktilni odziv.  Novi kontrolor bi trebalo da donese zamjenjive tastere za palčeve, trigger stops, zamjenjive drške i dodatne tastere na poleđini kontrolera.

Sva poboljšanja su posljedica praćenja konkurencije, poput Xbox Elite serije kontrolera, koji je prvi ponudio ove karakteristike. Novi poboljšani DualSense Pro kontroleri biće predstavljeni kasnije tokom ovog mjeseca, a u prodaji bi trebalo da se nađu nedugo nakon zvanične objave.

Ali osim kontrolera, odavno se šuška i o nadograđenoj petici, glasine su se prvi put pojavile prošle godine, a u mjesecima od tada šapatom se govori o PS5 Pro sa matičnom podrškom za 8K, mogućnostima od 120 Hz i poboljšanim GPU-om.

Naravno, i osnovni PS5, koji možete pronaći i u ponudi m:tel kompanije, je donio veliko unapređenje, pa je pitanje da li će se na poboljšanje čekati više od tri godine, koliko je proteklo do pojavljivanja PS4 Pro modela nakon osnovnog modela.