Sony otkriva više detalja o PlayStation VR2 slušalicama

Kako Sony otkriva, uskoro izlaze nove PlayStation VR2 slušalice, pa u skladu s tim dostavljaju nekoliko detalja.

Krenimo od osnova – kako će korisnici postaviti svoje igralište, detalji o nekim opcijama za streaming i reprodukciju sadržaja koji nije VR.

Ovoga puta, pregled će biti providan, što će omogućiti gledanje okruženja bez skidanja slušalica. Pristupiti se može pritiskom na funkcijsku tipku na slušalicama ili korištenjem kartice u Kontrolnom centru. Ova stavka je namijenjena za bolju orijentaciju u stvarnoj prostoriji.

Takođe, ovaj providni pogled je koristan za postavljanje igrališta. Slušalice imaju mogućnost mapiranja vaše sobe, dok ćete vi pomoću kontrolera moći odrediti granicu. Imaćete upozorenje kada se približite granici.

Ukoliko imate PS5 HD kameru i zelenu pozadinu, moći ćete prekriti svoj prikaz uživo, stvarajući jednostavnu postavku za streaming.

Za kraj, nekoliko tehničkih detalja:

  • u VR modu, sadržaj će se prikazati u 4.000×2.040 px (2.000×2.040 px po oku) u HDR video formatu na 90 Hz ili 120 Hz,
  • sadržaj koji nije VR, bilo da se radi o običnim igrama ili filmovima, prikazivaće se na velikoj virtuelnoj pozadini. Video će se slati u rezoluciji 1920×1080 piksela na 24, 60 i 120 Hz.

Još uvijek se ne zna kad se može očekivati lansiranje ovih slušalica, ali su iz Sony-ja objavili da će uskoro izaći sa tom informacijom.