Sony lansirao nove, lakše konzole PS5

Nove verzije PlayStation 5 konzola lakše su od modela koji su se na tržištu našli 2020. godine.

Iako veličina i težina nisu karakteristike koje su posebno bitne prilikom kupovine uređaja ovog tipa, novinari australijskog Press Start-a obratili su pažnju na to, te došli do zanimljivih informacija.

Naime, CFI-12XX verzije konzola lakše su od modela iz 2020. za više od pola kilograma. Preciznije, razlika u težini u odnosu na model iz te godine u procentima iznosi 13%.

Press Start podsjeća da je PlayStation 5 iz te godine dimenzijama bio jedna od najvećih konzola ikada. Digital Edition težio je 3,9 kg, a standardna verzija čak 4,5 kg.

Pošto su se novi modeli popularne Sony-jeve konzole – CFI-1202A i CFI-1202B nedavno pojavili na nekim japanskim sajtovima, ali i u prodavnicama u Australiji, uvidom u dokumentaciju otkrivene su informacije o težini.

Press Start, takođe, podsjeća da su i CFI-11XX modeli, koji su se na tržištu našli prošle godine, bili lakši od onih iz 2020. Oni su težili 3,6, odnosno 4,2kg. Što se tiče ostalih karateristika, na novim modelima nisu promijećene značajnije promjene u odnosu na prethodne.

Još uvijek nije poznato na čemu je kompanija Sony „štedjela“, pa su ove konzole toliko lakše. Nema sumnje da ćemo i to saznati uskoro, jer će od 15. septembra novi model PS 5 i zvanično biti u prodaji.