Sony ima novi pretplatnički servis za gejmere

Sony je konačno presjekao crvenu vrpcu” kojom je ozvaničen kraj radova na integraciji PS Plus i PS Now, projektu poznatom pod kodnim imenom „Spartak”.

Nova usluga kombinuje najbolje aspekte druga dva Sony-jeva pretplatnička programa i stiže kao odgovor na Game Pass, Microsoft-ovu izuzetno popularnu „game on demandplatformu za Xbox i PC

Igrači su sada dobili novi pretplatnički servis za PlayStation i definitivno je da se Sony odlučio da nastavi da koristi PlayStation Plus brendiranje. Ovaj brend postoji od 2010. kada je omogućio ispunjenje želja igračima da se u PS igrama okušaju sa najrazličitijim protivnicima zahvaljujući online usluzi. 

Osvježavanjem servisa dobili smo tri nivoa usluga. Dosadašnji PlayStation Plus ostaje kao najniži nivo, uključuje dvije igre mjesečno koje mogu da se preuzmu, popuste, cloud skladište i pristup online multiplejeru. Mjesečna pretplata je 9,99 dolara.

Extra nivo je srednji i omogućava više od 400 PlayStation 4 i PlayStation 5 igara za preuzimanje, a ovaj nivo pretplate košta 14,99 dolara mjesečno.

Treći, Premium nivo, koji će koštati 17,99 dolara mjesečno, uz to omogućava pretplatnicima streaminga igara preko PlayStation Now servisa te da igraju PlayStation 1, 2, 3 i PlayStation Portable igre iz Sony-jevog zadnjeg kataloga.

Nova usluga će biti dostupna na PS4 i PS5 u junu 2022. godine, prvo u Aziji, a potom u SAD i Evropi.