Sony dovodi svoje igre na telefone

Iako Sony nikada nije lansirao PlayStation Now na mobilnim uređajima, druge platforme za streaming su dokazale da je to održivo tržište.

PlayStation Now trenutno je dostupan na PC-u, PlayStation 4 i PlayStation 5, ali magazin The Verge je pronašao dokaze u dokumentima za suđenje Epic Games protiv Apple-a u kojima se navodi da je Sony planirao da donese PS Now na mobilne uređaje. Usluga bi se u početku prenosila preko 450 PS3 igara, a zatim bi uslijedili PS4 naslovi.

Sony navodno radi na potpunom remontu svojih pretplatničkih usluga, koji bi zamijenio PlayStation Plus i PlayStation Now, s barem jednom opcijom koja uključuje streaming igara. Nova usluga bi se potencijalno mogla boriti protiv Xbox Game Pass-a, ali nećemo znati sa sigurnošću sve dok Sony ne odluči da je objavi. 

Ranije ovog mjeseca, Bloomberg je izvijestio da Sony planira kombinovati PlayStation Now i PlayStation Plus u novu uslugu koja nudi katalog PS4, PS5 i retro igara, kao i streaming. Iako Bloomberg nije naveo nikakve planove za dovođenje PS Now na mobilne uređaje, lako je vidjeti kako bi usluga – kodnog naziva ‘Spartacus‘ – mogla krenuti tim putem.