Snapchat unapređuje roditeljsku kontrolu

Snapchat je jedna od najpopularnijih aplikacija među mlađim korisnicima, a sada će se potruditi da roditeljima ponudi nove funkcije koje će im omogućiti da budu sigurni kako njihov dijete provodi svoje vrijeme na ovoj aplikaciji.

Evan Spiegel, izvršni direktor kompanije Snap, je novinu nagovijestio u jednom intervjuu. U pitanju je Family Center, koji je tu da roditeljima omogući da vide sa kim se njihovo dijete druži u aplikaciji, sa kim se dopisuje i još mnogo toga.

Liste prijatelja na Snap-u nisu javne, tako da će dostupnost liste prijatelja roditeljima biti korisna opcija. Isto važi i za pristup podacima sa kim se dopisuje u proteklih sedam dana, ali neće biti dostupan sadržaj tih razgovora. Postojaće i mogućnost da roditelji pomognu svom djetetu da prijavi zlostavljanje i uznemiravanje, ukoliko do toga dođe.

Funkcija roditeljske kontrole funkcioniše tako što omogućava roditeljima da pozovu svoje tinejdžere u novi Porodični centar u aplikaciji kako bi započeli praćenje. Primalac tog poziva ima mogućnost da prihvati ili odbije poziv.

Snap smatra da je ovo odgovorajuća mjera koja zadovoljava roditeljski nadzor i privatnost mladih korisnika, koja će osigurati da djeca i roditelji razgovaraju o pravilima i onome što je za njih najbolje, umjesto da roditelji budu prinuđeni da krišom saznaju da li je njihovo dijete došlo u rizik tokom korištenja aplikacije.

Snap je među posljednjim Big Tech platformama koje regulišu roditeljski nadzor, iako je ogroman broj mlađih od 14 godina korisnik ove aplikacije širom svijeta.