Snapchat sada dijeli video klipove direktno sa YouTube-a

U aplikaciji Snapchat su odlučili da olakšaju život korisnicima koji žele da podijele neki video sa YouTube platforme.

Kopiranje, promjena aplikacije, snimanje slike i kačenje linka željenog videa, proces je koji odlazi u prošlost, jer je sada sve postalo direktno.

Dok gledate neki video na YouTube-u potrebno je da kliknete „podijeli“ i odaberete „Snapchat“ opciju koja će se pojaviti među ponuđenima.

Snapchat će se otvoriti i video će se automatski pojaviti u vašoj kameri kao sopstvena naljepnica, na kojoj će biti prikazano ime, sličica i kreator videa. Nakon što snimite sliku ili video, možete se igrati sa veličinom naljepnice, rotirati je i postaviti bilo gdje na ekranu.

Moguće je primijeniti i kreativne slojeve koje Snapchat nudi, kao što je recimo tekst. Automatski će biti postavljena naljepnica koja će Snapchat gledaoce odvesti direktno na video, u YouTube aplikaciji ili web pregledaču ukoliko nema instaliranu aplikaciju.

Nova opcija će dosta značiti onima koji vole da dijele kraće klipove, a za to na YouTube služe Shorts koji su pogodni za Snapchat aplikaciju.

I dalje se može postaviti video na stari način, koji bi se pojavio kao baner koji bi prikazivao sličicu zajedno sa naslovom videa. Ali, pitanje je kome će to biti zanimljivo.

Prije dvije godine Snap je omogućio naljepnicu za tvitove, čime je dozvolio da ih prikažete u ovoj aplikaciji, a da ne morate praviti snimak ekrana.