Snapchat for Web konačno dostupan svima

Popularna aplikacija za razmjenu poruka i video chat, dospjela je na web browsere još u julu, ali bila je dostupna samo na pojedinim tržištima i za pretplatnike Snapchat-a.

Snapchat za web je sada konačno dostupan svim korisnicima širom svijeta.

Ovome će se posebno obradovati korisnici koji su dosta aktivni i šalju puno poruka. Sada će im biti lakše zbog većeg ekrana i prave tastature, piše Engadget. Snapchat interfejs za web je prilično jednostavan i omogućeno je slanje fotografija te upućivanje video i audio poziva.

Portparol Snapchat-a objasnio je kako video pozivi postaju sve popularniji među onima koji koriste aplikaciju, a to što je Snapchat sada na webu moglo bi omogućiti i video pozive.

Web verzija će u skladu sa povratnim reakcijama korisnika vjerovatno dobiti još opcija tokom vremena.
Snapchat za web nije jedini novitet u kompaniji Snap. Za iPhone uređaje kreiran je novi widgete za zaključan ekran, baš u vrijeme kada je izašao iOS 16.

Ovakvi widgeti mogu poslužiti kao prečica za razgovor sa odabranim kontaktima, koji se može obaviti jednim dodirom na ekran bez potrebe za ulaskom u home meni.

Snapchat aplikacija će dobiti i nove prečice koje će se pojaviti na vrhu stranice za razgovor, a preko njih će korisnici pristupati nepročitanim Snap-ovima, odgovorima na priče koje nisu vidjeli ili razgovorima na koje nisu stigli da se jave. Biće prikazani i podsjetnici za rođendane i propuštene pozive.