Snap predstavio Pixy, svoju prvu leteću kameru

Snapchat Pixy novi je laki leteći dron sa kamerom koji kao svoj brend predstavlja kompanija poznata po platformi za razmjenu instant poruka.

Dron može da sleti na dlan i smatra se da će biti zanimljiva spravica za Snap korisnike koji će sa njim moći snimati videe i fotografije iz najrazličitijih uglova.

Video zapisi snimljeni iz lebdećeg drona pomoći će kreatorima da se izraze na drugačiji i zanimljiviji način. Video snimci koje je snimio Pixy bežično se prenose i čuvaju u Snapchat Memories, gdje ih možete naći i urediti nekim od alata koje vam nudi Snap, dodati filtere i zvukove te objaviti.

Pixy ima sedam modova leta, pa možete odabrati lebdenje, orbitriranje ili praćenje bez potrebe za kontrolerom, podesiti da fotografiše ili snima. Nudi 16 GB memorije može sačuvati do 1.000 fotografija i do 100 klipova. Dron je težak svega 101 gram, a snima video rezolucije 2,7 K kamerom od 12 MP. Ne snima zvuk, vodootporan je, ali zbog manjka mase može imati problema sa vjetrom.

Što se tiče cijene, zna se da će Pixy na tržištu SAD i Francuske biti dostupan za 299,99 dolara, dok je na web stranici moguće naručiti ovu leteću kameru za  70 dolara manje.

Takođe, moguće je naručiti kameru sa duplim punjačem baterija i dvije baterije, a taj paket košta 249,99 dolara, što je povoljna ponuda jer dupli punjač baterija pojedinačno na ovom web shop-u košta 49,99 dolara, a jedna baterija 19,99 dolara.