“Slika u slici” konačno stiže na YouTube za iOS korisnike

Od sada ćete moći pregledavati bilo koju aplikaciju koju želite dok ćete i dalje gledati svoje YouTube video zapise.

Dolazi u obliku karakteristike slika u slici (PIP), gdje ćete moći izaći iz aplikacije YouTube, a videozapis ćete i dalje reproducirati na manjem ekranu. To se razlikuje od prethodne opcije umanjivanja, kada korisnici mogu reproducirati svoj trenutni videozapis na manjem ekranu, ali samo dok još uvijek pregledavaju u aplikaciji YouTube.

Prema MacRumors-u, ova opcija prvo dolazi premijum korisnicima. Ipak, iz kompanije navode da će ta opcija uskoro biti dostupna svim korisnicima, bez obzira plaćaju li ih.

Trenutno samo pretplatnici YouTube Premium-a mogu strimovatii muziku uz reprodukciju u pozadini, što vam omogućuje da zatvorite aplikaciju i još uvijek čujete zvuk, čak i dok je ekran potpuno isključen.

Najneugodnije bi bilo pražnjenje baterije i zabrinutost oko upotrebe podataka. Ako bi video zapis radio, čak i na malom ekranu, iPhone-ova bi se baterija brzo istrošila. A ako to radite dok ste negdje bez Wi-Fi-ja, vaš će se račun podataka jednako brzo povećati. Morali biste isključiti i sve postavke uštede energije, a ekran koji se uvijek prikazuje vjerovatno bi brzo nestao dok držite telefon u džepu.