Sjećanja od keramike na Instagram profilu @b_r_o_c_k

Na Instragram nalogu @b_r_o_c_k možete vidjeti umjetnički opus Brocka DeBoera, koji izrađuje predmete od porcelana.

DeBoer je rođen u Južnoj Dakoti 1985. godine i trenutno živi i radi u Los Anđelesu. On je keramički vajar koji koristi porcelan, istorijske motive i površinske tretmane da bi ponovo kontekstualizovao detritus, zastarjele predmete i predmete popularne kulture.

Za DeBoera, izbor predmeta koje redefiniše potiče iz detinjstva i popularne kulture. Tu su, na primjer, patike, Nintendo i telefonske govornice. Mnogi su veoma nostalgični prema njegovoj generaciji iako nisu imali priliku da osjete mnoge aspekte svakodnevnog života. DeBoer vidi ove kolekcije i mrtvu prirodu kao autoportrete i opipljiva sjećanja na neko drugo vrijeme i mjesto.

Veliki uticaj na njegovo djelo potiče iz prostora američkog Srednjeg zapada i tamošnjeg vaspitanja, u  kombinaciji sa stalno promjenljivim i veoma raznolikim pejzažom Los Anđelesa.

Koristeći svoje znanje o keramičkim materijalima i procesima, DeBoer svojim skulpturama donosi novi život i postaje nasljeđe 21. vijeka. Uz upotrebu klasičnih plavih i bijelih motiva kobaltnih šara sa raskošnim zlatnim akcentima, njegovi odlivci postaju zarobljeni negdje između prošlosti i sadašnjosti. On dozvoljava gledaocu da se izgubi u pamćenju, kao i ekstremnom zanatu i završnim obradama njegovih preciznih reprodukcija.

https://www.instagram.com/p/CVk83YPpnLB/?utm_source=ig_web_copy_link

Fotografija: House of DeBouer / Facebook