Sjajni YouTube kanali za jogu

Za sve ljubitelje opuštanja uz razgibavanje, donosimo preporuke najboljih YouTube kanala za jogu koji će vam olakšati vježbanje. 

Joga je idealna za vježbanje kod kuće, jer vam nisu potrebne sprave. Potrebno je samo da imate jaku volju i udobnu odjeću.

Yoga with Adrienne

Ako ste početnik, onad će vam ovaj kanal pružiti potrebno znanje. Možete birati različito vrijeme trajanja (između 5 – 60min) ili različite vrste časova: za trkače, za mršavljenje, zdrave ili jogu prije spavanja. Na ovom kanalu možete često da pronađete zanimljiva takmičenja, gdje sami možete da provjerite koliko možete da budete disciplinovani.

Tara Stiles

Tara Stiles je osnivačica Strala joge, pokreta koji  stvara jednostavan osjećaj u tijelu. Ukoliko vam je potrebno oslobađanje od stresa, ovo je definitivno adresa za vas. Na njenom YouTube kanalu možete očekivati mješavinu opuštenih i energičnih vježbi koje će ojačati vaše tijelo.

Eckhart Yoga

Ovo je kanal poznat ljubiteljima joge. U pitanju su kraći video-zapisi od pet do 30 minuta. Osim Esther Eckhart kroz Hatha i Vinyasa jogu vode vas različiti instruktori. Odgovarajuće vježbe mogu pronaći i početnici i iskusniji ljubitelji joge. 

Melissa West

Kanal Melisse West prvenstveno je usmjeren prema jogi za starije osobe i ljude koji na jogu ne gledaju kao fitness iskustvo. Ovdje možete pronaći dvije vrlo popularne rutine gdje Dr. West daje mnoge praktične savjete i objašnjava detaljno kako pravilno da radite vježbe.

SarahBethYoga

Ukoliko ste u potrazi za motivišućim riječima, ovo je prava adresa za vas. Idealna je za rutinu prije spavanja, za fleksibilnost, jutarnju rutinu…

 

JessicaSmithTV

Na ovom kanalu pronaći ćete detaljna i jasna uputstva visokog kvaliteta u trajanju od 15 do 35 minuta. Najviše od svega će vas razveseliti mali francuski bulldog Peanut koji prati Jessicu u izvođenju asana, a ponekad odluči i da se pridruži vježbama.