Siri najavila veliki Apple događaj – evo šta se desilo

Kompanija Apple obično svoje događaje najavljuje pozivnicom sedam dana unaprijed, ipak prije same kompanije, virtuelni asistent Siri je najavila događaj neplanirano.

Kako izvještava sajt „MacRumors“, na pitanje ‘Kad je idući Apple događaj?’, digitalni asistent je odgovorio 20. april.

Sajt „Verge“ piše kako je dobio isti odgovor, ali samo na području SAD-a. Apple obično svoje događaje najavljuje pozivnicom sedam dana unaprijed, što znači da je Siri otkrila vijesti prije nego što je kompanija planirala.

Nakon curenja ovih informacija, Apple je ipak predstavio svoj novi uređaj 20. aprila, a u pitanju je novi iPad PRO sa M1 procesorima koji treba da doprinesu velikom poboljšanju u radu.

Takođe, opremljeni su sa 5G podrškom, novom tehnologijom kamera od 12MP a lider najave je 12.9 inči model sa neviđenim Liquid Retina XDR displejom koji je zamjena za 10,000 Mini LED ekrana.

Ranije su, prije same premijere iz kompanije Apple istakli da se premijera uređaja odgađala upravo zbog ovog displeja. Priznali su da su tokom razvoja nailazili na brojne izazove kada je u pitanju ova nova tehnologija.

Iz Apple kompanije tvrde da i pored brojnih izazova sa kojima su se suočavali tokom stvaranja ovog uređaja, pratioci brenda ipak mogu očekivati najbolji iPad PRO uređaj do sada.