Samsung priprema vodič za fotografisanje telefonom

Pametni telefoni već su odlična zamjena za foto-aparate, a kompanija Samsung odlučila je da korisnike njihovih smartfona nauči i kako da fotografišu kao profesionalci.

Kako prenosi SamMobile, južnokorejski tehnološki gigant priprema vodič CamCyclopedia za profesionalniji pristup fotografisanju telefonom. S obzirom na to koliko je za predstavljanje na društvenim mrežama važno imati dobre fotografije, ova mogućnost sigurno će obradovati sve vlasnike mobilnih telefona, naročito one mlađe.

Vodič CamCyclopedia, čija će glavna funkcija biti podučavanje, biće dio Samsung Members aplikacije. Kako mediji prenose, vodič će sadržavati razna uputstva i tutorijale koji su potrebni za unapređenje fotografskog umijeća. Nije poznato kada će se CamCyclopedia pojaviti, ali stručnjaci navode da će sigurno biti od koristi korisnicima Galaxy pametnih telefona, posebno ako uključuje Expert RAW tutorijale.

Inače, Expert RAW je relativno nova Samsung-ova aplikacija za kameru sa profesionalnim funkcijama i više ručnih kontrola, dizajnirana za nekoliko odabranih vodećih telefona. Može da postigne fantastične rezultate, ali nije tako jednostavna za korištenje. Zbog toga će vodič CamCyclopedia biti od koristi, jer će omogućiti savladavanje osnova, ali i „ozbiljnijih“ vještina neophodnih za stvaranje kvalitetnijih fotografija.

CamCyclopedia je kratko pomenuta na Galaxy Camera Workshop-u u Južnoj Koreji. O tome se već polemiše na forumima, a kako će tačno izgledati vodič i kada će stići do korisnika ostaje da vidimo.