Samsung pravi procesor skrojen baš za Galaxy

Samsung će proizvesti procesor aplikacija koji će biti prilagođen potrebama njegovih Galaxy uređaja, potvrđeno je iz Samsung Electronics-a.

Za sada nije poznato u kojoj fazi razvoja je taj projekat i kada bi mogao biti predstavljen.

Vijest da će i Samsung procesor razvijati prema konkretnom uređaju izazvala je brojne pozitivne reakcije, jer je poznato da i američki tehnološki gigant Apple to radi.

Kompanija Samsung već proizvodi sopstveni čip u seriji Exynos, ali prema nekim izvještajima ni njihov najnoviji procesor visoke klase Exynos 2200 performansama ne može da parira čipu Snapdragon 8 Gen 1, mada su razlike vrlo male.

Nedavno su se pojavile i informacije da bi kompanija za svoje uređaje visoke klase mogao koristiti čipove kompanije MediaTek. Takve čipove već koriste za neke jeftinije modele, a sada se šuška da bi navodno upravo čip MediaTek Dimensity 9000 mogao pokretati predstojeći Samsung Galaxy S22 FE

Bilo kako bilo, sve ove informacije pokazuju da u kompaniji Samsung neprestano tragaju za novim rješenjima koja bi unaprijedili proizvode i zadovoljili očekivanja i potrebe brojnih korisnika.