Samsung novčanik se vratio i organizuje mnogo toga

Samsung Wallet se vratio, i to mnogo moćniji od prvobitnog.

Nova platforma je spoj funkcionalnosti aplikacija Samsung Pay i Samsung Pass, te korisnicima omogućava organizovanje i čuvanje identifikacionih kartica, digitalnih ključeva, avionskih karata, raznoraznih lozinki, članskih karata… Uz to, Samsung-ov novčanik integriše se i sa Samsung Blockchain novčanikom za praćenje kriptovaluta, a štiti ga Samsung Knox.

Kako navode iz kompanije, kasnije ove godine ova aplikacija, koja je trenutno dostupna za Galaxy telefone u SAD i dijelovima Evrope, počeće podržavati službene ID-ove, poput mobilnih vozačkih dozvola i studentskih isprava.

Kako prenosi The Verge, Samsung-ova digitalna funkcija ključa ranije je bila dostupna u Samsung Pass-u za automobil Genesis GV60, a sada je u planu proširenje kompatibilnosti i na modele vozila Genesis G90 i Hyundai Palisade, te pojedine BMW automobile lansirane poslije jula 2020. godine.

I tu postoji izuzetak. Naime, neće sve funkcije novčanika biti dostupne na svim Galaxy telefonima. Pojedini digitalni ključevi automobila zahtijevaju UWB vezu kratkog dometa, a neki pametni telefon sa eSE bezbjednosnim hardverom.

Važno je istaći da je Samsung Wallet putem SmartThings-a kompatibilan sa devet kompanija za bezbjednost pametnih kuća, čiji vlasnici mogu da koriste digitalne ključeve. Dakle, korisnici Galaxy telefona koji žive u Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Španiji, Velikoj Britaniji i u SAD već imaju priliku da uživaju u mogućnostima nove aplikacije, koju mogu pronaći u Galaxy Store-u.