Samsung Galaxy Watch 3 ima nove opcije za praćenje zdravlja

Nedavno predstavljeno Samsung Galaxy Watch 3 ažuriranje donijelo je i nove, impresivne opcije za praćenje zdravlja.

Biće zanimljivo vidjeti da li će Samsung-ovi satovi sljedeće generacije pokretati kompanijska Tizen platforma. Oni koji poseduju nosive uređaje ove kompanije, južnokorejski tehnološki gigant planira da nastavi da nudi svoju sjajnu softversku podršku još neko vrijeme.

Prošlo je manje od osam mjeseci od kada je uređaj lansiran, a ova, dobro prihvaćena alternativa Apple Watch-a, je dobila brojna istinski dobra ažuriranja.

Praćenje spavanja jedna je od najpopularnijih karakteristika uključenih u pomenute promjene sistema. Ovo je proširenje generičkog praćenja obrazaca spavanja korisnika u pokušaju da im pomogne da imaju bolji san noću.

Ažuriranje se ne fokusira samo na poboljšanje vašeg sna. Version pretplatnicima omogućava da vode evidenciju svojih treninga tako što smanjuju vrijeme automatskog prepoznavanja treninga sa 10 na tri minute za razne aktivnosti. Korisnici tako mogu da sa devet prijatelja uporede napredak u realnom vremenu.

Odjeljak Fitnes uključuje mnoštvo programa koji pojednostavljuju vaše zdravstvene ciljeve, uključujući održavanje kondicije, gubitak kilograma i ulazak u formu.

Tu je i aplikacija Hand Wash koja vas, osim što vam pomaže da otkrijete i nadgledate razne radnje, podsjeća na poboljšanje higijene tokom dana.