Samsung će raditi savitljive ekrane za Google i druge kompanije

Google, Vivo, Xiaomi – svi ovi brendovi započinju saradnju sa kompanijom Samsung kako bi razvili tehnologiju potrebnu za što kvalitetnije savitljive telefone.

Jeste li već imali priliku da u rukama držite Samsung Galaxy Z Fold ili Galaxy Z Flip? Ukoliko jeste, i sami shvatate zašto su korisnici i više nego uzbuđeni zbog dodatnih mogućnosti upotrebe ove nove vrste pametnih telefona.

Vodeći proizvođači pametnih uređaja namjeravaju i dalje poboljšavati tehnologiju savitljivih ekrana kako bi se korisničko iskustvo podignulo na što viši nivo. Zato će upravo u saradnji sa kompanijom Samsung Display razvijati nove verzije displeja.

Samsung Display bi trebalo da u oktobru ove godine započne masovnu proizvodnju preklopnih OLED panela za Google, Vivo i Xiaomi, a u pregovore s njima će iduće godine vjerovatno ući i Oppo.

Tako će Google Pixel Fold biće opremljen preklopnim displejom od 7,6 inča, dok će Vivo pametni telefon imati preklopni panel od 8 inča.

Oppo navodno planira napraviti telefon sa preklopnom pločom od 7,1 inča s vanjske strane koji bi mogao parirati Samsung-ovoj seriji sklopivih telefona.

Očito je da ćemo 2022. godine imati boom na tržištu savitljivih uređaja.