Samo za odabrane: Super Mario pametni sat

Ljubitelji popularne video igre pravi su kandidati za Super Mario pametni sat, kreiran u saradnji sa švajcarskom kompanijom TAG Heuer.

Ovaj pametni sat biće proizveden u ograničenoj seriji i koštaće ni manje ni više nego 2.150 dolara!

Kompanija Nintendo dugo je oklijevala zahtjevima na tržištu za brendiranjem proizvoda likom junaka iz jedne od najpoznatijih igara na svijetu. Ali sada je potpisala ugovor koji će to napokon omogućiti.

Sa švajcarskom kompanijom TAG Heuer, poznatom po proizvodnji visokokvalitetnih satova, upravo je realizovan prvi projekat. Samo 2.000 ovih satova naći će se u prodaji.

Super Mario pametni sat

Ipak, cijena jeste iznenadila ljubitelje Super Maria. Nintendo Switch se, na primjer, može kupiti po četvorostruko povoljnijoj cijeni.

Istina, oni srećnici koji ga budu posjedovali biće među rijetkima na planeti koji će se time moći pohvaliti.

Ovaj pametni sat je suptilno ukrašen detaljima koji asociraju na igricu, poput logotipa, a dominiraju crveni akcenti i narukvica iste boje.

Odlikuju ga i simpatične animacije koje vas obavještavaju o dnevnim postignućima. Kada postignete zadati broj koraka ili neki drugi važan cilj, ovaj čovječuljak će vas o tome veselo izvijestiti.

Kućište ima promjer 45 mm, dok je baterija kapaciteta 430 mAh. Iz kompanije navode da bi trebalo da traje između šest i 20 sati, ovisno o upotrebi. To je dijelom posljedica uključivanja GPS -a i mjerača pulsa.