Sada možete dodati video na svoj Tinder profil

Nakon što je prošle jeseni Tinder dozvolio mogućnost videorazgovora, aplikacija sada omogućava članovima da dodaju više isječaka na svoj profil.

Korisnici će moći uređivati ​​i prenositi do devet snimljenih videozapisa sa svog telefona na svoj Tinder profil. To članovima nudi “autentičniji način izražavanja”. Konkretno, Tinder očekuje da će korisnici Gen Z-a okupljeni na TikTok-u i YouTubeu pristupiti ovoj opciji. 

Video je samo jedno od nekoliko novih dodataka uključenih u najnovije ažuriranje Tindera, koje pozdravlja kao jednu od najvećih promjena svoje aplikacije od pokretanja.

Takođe, predstavlja novu društvenu opciju u stilu brzih sastanaka nazvanu “Hot Takes” koja korisnicima koji se ne poklapaju omogućuje kratki pregled prije nego što pređu prstom udesno ili ulijevo. Kad tajmer istekne, moći ćete odabrati želite li se podudarati sa osobom ili preći na drugu sesiju. Hot Takes biće dostupan radnim danom od 18:00 do ponoći i označava prvi put da su korisnici Tindera mogli chatati prije nego što se podudaraju. Zapravo zvuči slično kao Spark, namjenska aplikacija za brze sastanke koju je Facebook pokrenuo u aprilu.

Na kraju, Tinder takođe predstavlja novi sektor pod nazivom Explore kao način povezivanja samaca na temelju njihovih zajedničkih interes. Zajedno s ostalim opcijama, Tinder predstavlja još jedan način da zadrži korisnike kako ne bi potražili ljubav (ili sastanke) na drugim uslugama za upoznavanje.