Sa Dyson Zone slušalicama lakše se diše

Iako zvuči pomalo nevjerovatno, Dyson Zone slušalice imaju moć da pročišćavaju vazduh tik ispred vlasnikovog nosa, a da mu pri tome ne dodiruju lice.

Kako otkrivaju u kompaniji Dyson, one imaju dvostruki zadatak – da poništavaju buku i da služe kao filter za vazduh, kako bi onome ko ih nosi omogućile kvalitetniji i zdraviji život.

Da budemo precizniji, ovaj uređaj sakuplja 99 odsto čestica manjih od 0.1 mikrona (prašina, polen i bakterije), a pored toga filtrira i gasove poput ugljen-dioksida, ozona i sumpor-dioksida.

„Dyson Zone pročišćava vazduh koji dišete u pokretu. Za razliku od higijenskih maski, uređaj služi kao izvor svježeg vazduha bez dodirivanja lica i to uz pomoć filtera visokih performansi i dvije minijaturne pumpe za vazduh. Nakon šest godina rada, radujemo se donošenju čistog vazduha i čistog zvuka gdje god da idete“, kazao je Jake Dyson, osnivač kompanije.

Iz kompanije navode da su njihovi stručnjaci proizveli više od 500 prototipa ovih slušalica dok nisu dobili ovaj proizvod. Iako izgledaju pomalo glomazno, njihovi tvorci tvrde da nisu preteške, te da se njihova težina ravnomjerno raspoređuje na glavi, tako da su ugodne za nošenje.

Dyson Zone slušalice trebale bi biti u prodaji od jeseni, a još nije poznato koliko bi mogle koštati. S obzirom na to da je tokom pandemije virusa korona nošenje maske ljudima u cijelom svijetu donijelo osjećaj zaštićenosti, nema sumnje da će interesovanje za ovaj moderni pročišćivač vazduha biti veliko.