Ryan Kaji je najplaćenija YouTube zvijezda u 2020.

Zamislite da godišnje zaradite milione dolara i da pritom imate samo devet godina! Ryan Kaji je najbolje plaćen Youtuber 2020. godine sa zaradom većom od 29 miliona dolara.

Dječja zvijezda Ryan Kaji jedan je od najpoznatijih influensera na YouTube-u. Na svom kanalu pod nazivom Ryan's World daje recenzije igračaka i igara i već treću godinu zaredom nosi titulu najplaćenijeg influensera na ovoj platformi.

Osim što zarađuje kreirajući izuzetno popularan sadržaj za svoje vršnjake, brendirane igračke i odjeća donijele su mu još oko 200 miliona dolara zarade. I sve to postigao je u roku od pet godina, otkako je počeo emitovati svoj video-sadržaj!

Ryanova porodica je od početka objeručke prihvatila njegov hobi. Vidjevši da je riječ o „zanimaciji“ koja može biti veoma unosna i prerasti u ozbiljan biznis, njegovi roditelji su čak promijenili i porodično ime iz Guan u Kaji. Danas vode devet YouTube kanala i veoma su uticajni u industriji igračaka, a sve se odvija u okviru njihove producentske kuće Sunlight Entertainment.

Ryan's World trenutno ima više od 27 miliona pratilaca, a najpopularniji video ovog kanala – Huge Eggs Surprise Toys Challenge, ušao u listu 60 najgledanijih YouTube videa u istoriji sa više od 2 milijarde pregleda.