Repost opcija stiže i na Instagram

Repost, opcija koja omogućava brzo dijeljenje sadržaja drugih stranica i profila, uskoro bi mogla biti dostupna i na Instagramu.

Kompanija je potvrdila da traje testiranje opcije pomoću koje ćete tuđi sadržaj mogli dijeliti na svojoj vremenskoj liniji.

Ova mogućnost odavno postoji na brojnim društvenim mrežama: Twitter ima retweet, Facebook share…a postoji i na Tumblru, TikTok je, takođe, testira.

Instagram je do sada imao svoj specifičan način dijeljenja nečijeg sadržaja jer ste mogli da ga objavite na Instagram Story ili pošaljete direktnom porukom. Repost bi omogućio korisnima da post dijele na običnom feed-u u izvornom obliku

Instagram je promijenio opcije dijeljenja sadržaja preko cross-platformi za korisnike iPhone-a. Dugme koje omogućava da objavite sadržaj sa Instagram-a na Messenger-u, WhatsApp-u i Snapchat-u sada je ispred onog koji šalje sadržaj u Instagram DM.

Međutim, testiranje ne znači da će repost uskoro biti ugrađen u aplikaciju. Instagram je ranije testirao pa povukao opcije za full screen fotografije i video, mada je saopšteno da od njih ne odustaje.

Pojedinim korisnicima ponuđena je bila opcija ocjenjivanja sadržaja – mogli su da označe više postova i ocijene ih kao neinteresantne. Na ovaj način aplikacija želi da poboljša algoritam i prilagodi sadržaj željama korisnika.