Remek djela stvorena kamerom – Instagram profil @wonguy974 

Avanture francuskog fotografa Oliviera Wonga, koje se mogu vidjeti na Instagram profilu @wonguy974 zaista oduzimaju dah.

Specijalizovan za pejzažnu, urbanu i putopisnu fotografiju, Wong, koji od 2013. godine živi u glavnom gradu Francuske, ističe da mu je najveći izvor inspiracije upravo Pariz. Odrastao je na ostrvu Reinion, a za fotografisanje se zainteresovao tek kada je zbog posla došao u prestonicu.

Remek djela stvorena kamerom - Instagram profil @wonguy974

„Moja strast za fotografijom je rasla tokom godina dok sam lutao glavnim gradom i putovao po svijetu. Iako je Pariz moj glavni izvor inspiracije, otkrivanje novih mjesta, uranjanje u lokalnu kulturu i snimanje jedinstvenih trenutaka iz moje perspektive stalno su me fascinirali. Moj cilj je da dokumentujem svoja putovanja kroz svoje fotografije jer mislim da svaka ima priču za ispričati“, navodi Wong, koji radi za brojne brendove i marketinške agencije.

Više informacija o njemu moguće je pronaći i na njegovoj web stranici Wonguy Photography. Za uživanje u nevjerovatnim fotografijama i upoznavanje čarobnih destinacija iz svih dijelova planete dovoljno je da posjetite Instagram profil @wonguy974.