Realme će prvi isporučiti telefon sa Dimensity 810 čipom

MediaTek je najavio Dimensity 810 SoC, a čini se da će Realme biti prva marka koja će lansirati uređaj koji pokreće taj čipset.

Direktor Realme Indije i Evrope, Madhav Sheth, retweetovao je objavu MediaTeka o Dimensity 810 i upitao da li bi kupci i fanovi htjeli da proizvođač telefona prvi predstavi uređaj s Dimensity 810 na tržištu, u osnovi pozivajući na najavljeni čip tajvanske kompanije.

Iako gospodin Sheth nije otkrio ništa o Realmeovom pametnom telefonu Dimensity 810, u pitanju je vjerovatno uređaj Realme 8 koji je procurio prošlog mjeseca.

U izvještaju se tvrdi da će Realme 8s imati ekran dijagonale 6,5 inča s 90 Hz, iako nije otkrio vrstu i rezoluciju.

Ipak smo mogli vidjeti zadnju stranu sa pravokugaonim ostrvom sa blicem i tri kamere. Primarna kamera koristi senzor od 64 MP, ali nema informacija o ostale dvije jedinice.

Za selfije i video pozive, 8s ima jedinicu od 16MP, a ispod poklopca će biti baterija od 5000 mAh s punjenjem od 33W.

Realme 8s će imati instaliran Realme UI 2.0 zasnovan na Androidu 11 i imati dvije mogućnosti RAM-a – 6 GB i 8 GB. Takođe će doći sa opcijom virtuelnog proširenja RAM-a pod nazivom Dynamic RAM Expansion (DRE) u Realmeovim područjima.

8s će imati 128 GB ili 256 GB mogućnosti memorije, podržavati 5G povezivanje i imati bočno postavljen čitač otiska prsta, 3,5 mm priključak za slušalice i USB-C priključak.