Razor i Jeep proizveli off-road električni trotinet

Popularnost električnih trotineta ne prestaje da raste.

Samim tim, raste i broj kompanija koje ih proizvode. Neke se i udružuju kako bi zajedničkim snagama stvorile model koji će se kvalitetom izdvojiti u bogatoj ponudi. Na taj korak odlučili su se američki proizvođač automobila Jeep i poznati proizvođač trotineta iz te zemlje Razor, koji je prvi električni trotinet izbacio na tržište sada već davne 2003. godine.  

Sada su proizveli električni trotinet za off-road vožnje – RX200.

Njegova specifičnost nije velika brzina, a ni trajanje baterije. Naime, kako navodi Engadget, vozač njime može da „juri“ maksimano 19 kilometara na čas, dok baterija traje oko 40 minuta. Ipak, po nečemu je specifičan, a to je njegov pogon na zadnjem točku.

Krase ga i šire gume, prečnika 8 inča, koje dobro amortizuju udarce, a tu je i masivniji zadnji branik na kojem vozač može stajati prilikom vožnje, što RX200 razlikuje od klasičnih e-trotineta.

Sve te njegove odlike omogućavaju vlasniku uzbudljivu vožnju na neravnim terenima.

Donosimo i jednu zanimljivost koja se ne odnosi na ovaj model. Naime, i iznajmljivanje električnih trotineta vrlo je popularno širom svijeta, a omogućeno je i na našim prostorima.

Ranija istraživanja pokazala su da će do 2024. godine širom planete u upotrebi biti čak 4,6 miliona iznajmljenih trotineta, što je skok sa 774.000 primjeraka iz 2019. godine.