Rainbow Six prilagođen za telefone i tablet uređaje

Verzija popularne multiplayer igre Rainbow Six za mobilne telefone i tablet uređaje biće predstavljena ove godine.

Iz kompanije Ubisoft su naveli da će mečevi biti kraći, ali će igračima donijeti odlično iskustvo na kakvo su navikli sa ovom igrom punom akcije. Biće tu i klasične Rainbow Six Siege mape, uključujući Bank i Border, a dobra vijest je i da se gejmeri već mogu prijaviti kako bi učestvovali u seriji testiranja koja će biti provedena prije nego što igra postane dostupna.

Kako navode iz studija Ubisoft Montreal, koje razvija igru Rainbow Six Mobile, ona će biti dostupna za Android i iOS uređaje i što je najbolje – biće besplatna.

Sudeći prema najavama, igrači mogu očekivati mečeve „pet na pet“ sa svojim timovima, a moći će se međusobno mijenjati u napadu i odbrani.

U Ubisoft-u kažu da im namjera nije udaljavanje igrača od verzije za PC i konzolu i prebacivanje na mobilne uređaje. Cilj je, kako navode, da milioni igrača širom svijeta učestvuju u Rainbow Six iskustvu.

„Dok će gameplay, likovi i mape biti slični sa Siege-om, razvili smo cijelu igru iz nule imajući na umu igranje na mobilnim telefonima”, naveli su developeri u službenoj objavi i naglasili da su stvorili potpuno novi sistem kontrola prilagođen telefonima.