Qualcomm predstavio četiri nova Snapdragon čipa

Qualcomm Technologies, Inc. predstavio je četiri nove mobilne platforme – Snapdragon® 778G Plus 5G, 695 5G, 480 Plus 5G i 680 4G – kako bi omogućio povećanje performansi.

Ove 5G i 4G mobilne platforme omogućuju povećane performanse i mogućnosti za pružanje OEM-a s dodatnim opcijama kako bi se zadovoljila postojeća potražnja.

“Očekuje se da će pametni telefoni srednjeg ranga biti glavni pokretač za ubrzanje za 5G tehnologije – posebno u regijama u razvoju”, rekao je Deepu John, viši direktor za upravljanje proizvodima u Qualcomm Technologies, Inc. “Ova četiri nova dodatka našem planu stvaraju značajnu priliku za naše OEM kupce i pruža dodatne mogućnosti za nastavak rastuće potražnje za našim 5G i 4G mobilnim platformama.”

Snapdragon 7 serija je porasla za 44% samo u prošloj godini zbog ogromne potražnje na visokom nivou.

Snapdragon 778G Plus 5G mobilna platforma

Snapdragon 778G Plus, nastavak na Snapdragon 778G s poboljšanim performansama GPU-a i CPU-a, dizajniran je za pružanje vrhunskih mobilnih igara i ubrzane umjetne inteligencije (AI) kako bi omogućio vrhunska iskustva fotografija i videa.

Snapdragon 695 5G mobilna platforma

Nova mobilna platforma Snapdragon 695 5G pruža globalni 5G s podrškom za mmWave i ispod 6 GHz. Ova platforma ima do 30% brže grafičko prikazivanje i 15% poboljšanje performansi procesora (u poređenju sa Snapdragon 690), što omogućuje vrhunsko igranje igara, snimanje i povećanu produktivnost.

Snapdragon 480 Plus 5G mobilna platforma

U manje od godinu dana najavljeno je više od 85 uređaja ili su trenutno u razvoju temeljeni na Snapdragonu 480. Nadovezujući se na taj uspjeh, Snapdragon 480 Plus nastavitće pridonositi daljnjem širenju 5G, omogućujući korisnicima pristup globalnoj 5G povezanosti i poboljšane performanse kako bi podstakle zahtjevnu produktivnost i doživljaj zabave.

Snapdragon 680 4G mobilna platforma

Nova mobilna platforma Snapdragon 680 4G, koja je izgrađena na 6nm procesnoj tehnologiji, dizajnirana je za pružanje uvjerljivih cjelodnevnih iskustava, uključujući optimizirano igranje i trostrukog ISP-a s tehnologijom hvatanja slabog osvjetljenja poboljšanom umjetnom inteligencijom. Kako se usvajanje 5G nastavlja komercijalizovati svijeta, Snapdragon 680 pomaže u rješavanju kontinuirane potražnje za nevjerovatnim LTE iskustvima.