Prvi Sci-Fi muzej otvara vrata 2022.

Sve ono što vam je budilo maštu tokom gledanja omiljenih SF filmova, uskoro ćete moći vidjeti uživo.

“Sci-Fi World”  je prvi muzej naučne fantastike na svijetu koji bi svoja vrata trebalo da otvori 2022. godine u Los Anđelesu. Zbirku čine eksponati, rekviziti, kostimi iz najznačajnijih naučno-fantastičnih filmova i serija ikada snimljenih. Pored nevjerovatnih rekvizita, muzej će podučavati posjetioce o onome što je naučno moguće, približno moguće i što će biti moguće u budućnosti.

Eksponati iz “Zvjezdanih staza”, figure iz svemirskog broda “Starship”, B9 robot iz “Izgubljeni u svemiru”, postavka “Osmi putnik”, Džejmsa Kamerona, “Bubbleship” i dronovi iz filma “Zaborav” u kojem glavu ulogu tumači Tom Kruz, roboti, modeli svemirskih brodova… samo je dio ove nevjerovatne postavke.

“Sci-Fi World” nije tipičan muzej. Koristeći modernu tehnologiju, prikazivaće budućnost kroz zabavne, uzbudljive i edukativne izložbe. Planirano je i gostovanje poznatih ličnosti, autora, umjetnika, astronauta, naučnika i filmskih stvaraoca, koji će sa posjetiocima razgovarati o svom radu.

Ukoliko naredne godine planirate vjenčanje, a pri tom ste obožavatelj SF kinematografije, ovaj muzej će vam omogućiti da za 1.000 dolara iznajmite dio muzeja. Grupne i korporativne zabave i iznajmljivanje će se dogovoriti nakon otvaranja.

Za sve koji ne budu mogli muzej da posjete fizički, biće omogućen virtuelni obilazak, koji će obezbjediti uvid u setove i eksponate sa objašnjenjima, kao i poklon-šop. Karte se već sada mogu bukirati za 25 dolara za odrasle, a procenjuje se da će prvi virtuelni obilasci biti mogući u junu naredne godine.