Pronašli smo najbolje kalendarske aplikacije

Da li mrzite da propuštate važne sastanke jer vas je pamćenje iznevjerilo? Ako je tako, definitivno bi trebalo da svoj pametni telefon pretvorite u planer termina.

U nastavku vam predstavljamo najbolje aplikacije za kalendar za Android korisnike:

Google Calendar

Možete pronaći Google kalendar unaprijed instaliran na skoro svakom Android pametnom telefonu. Ako nikada ranije niste koristili aplikaciju za kalendar, zaista bi trebalo da date šansu softveru. Iz samog Google kalendara, softverski gigant takođe ima integrisane veze ka nekim drugim svojim uslugama.

Link za preuzimanje za Android korisnike
Link za preuzimanje za Apple korisnike 

aCalendar

aCalendar je popularna aplikacija iz Njemačke. Kada je pokrenete, prvo vam se prikazuje kratak vodič. Veoma je jednostavan za korištenje: horizontalnim prevlačenjem preko ekrana prebacujete se između režima prikaza (mjesec, sedmica ili dan), gdje možete vertikalno da skrolujete. Aplikacija nudi sinhronizaciju sa vašim Google nalogom, tako da možete da upravljate sastancima na računaru. Ako već koristite ovaj kalendar, svi unosi su već u aCalendar nakon početnog pokretanja.

Link za preuzimanje

Microsoft Outlook

Jedan od vodećih digitalnih planera takođe ima moćnu Android aplikaciju: Microsoft Outlook. Opet, dobra je ideja da ga instalirate ako već upravljate sastancima preko Outlook-a na računaru ili primate poštu preko istovjetne adrese. Ako tražite nezavisnu aplikaciju za kalendar za Android, Outlook se takođe smatra veoma preporučljivim.

Zahvaljujući linku e-pošte, možete da uvezete predložene sastanke direktno u svoj kalendar i zakažete direktne video pozive sa platformama kao što su Teams, Zoom, BlueJeans i Webex, baš kao što biste to uradili u Google-u. Ako želite da imate zajednički kalendar sa svojom porodicom ili prijateljima, to je takođe moguće.

Link za preuzimanje

Any.do

Ani.do je jedna od najsveobuhvatnijih i najelegantnijih kalendarskih aplikacija za Android. Međutim, neke od najboljih funkcija dostupne su samo premium korisnicima.

Na primjer, ako želite da primate obavještenja putem WhatsApp poruke ili da vas podsjeti kada stignete na određenu lokaciju, moraćete da izdvojite 39.99 dolara godišnje. Ako vam to nije toliko važno, programeri se koncentrišu uglavnom na jasno postavljenu listu obaveza.

Možete da pristupite kalendaru preko druge kartice. Ovdje je takođe aplikacija jasno postavljena. Lista koja se može pomjerati sa datumima na gornjem ekranu vodi vas kroz pojedinačne dane u koje ste zakazali sastanke. Alternativno, postoje i različiti prikazi – po sedmici, trodnevni pregled i lista pojedinačnih termina.

Link za preuzimanje

Simple Calendar

Mnoge aplikacije za kalendar, oslanjaju se na veze u oblaku, naloge i funkcije uvoza za sve moguće. Ako više volite da stvari ostanu jednostavne, Simple Calendar je pravi izbor za vas. Nakon početnog pokretanja, aplikacija jednostavno prikazuje kalendar u koji možete dodati unose za sastanke.

Možete da unesete naslov, opis i lokaciju, kao i da podesite automatske podsjetnike. Dodjeljivanje boja pruža malo više jasnoće. Uprkos jednostavnom interfejsu, postoji mnogo različitih opcija prilagođavanja, od kojih su neke nažalost rezervisane za premium korisnike. Kalendarski unosi čuvaju se u internoj memoriji, pa se Simple Calendar preporučuje ako cijenite svoju privatnost.

Link za preuzimanje