Probajte ove savjete kako bi vas Siri, Alexa i Google Assistant bolje razumjeli

Kada Siri, Alexa i Google Assistant pogrešno razumiju vašu naredbu, treba da uradite nekoliko koraka da poboljšate komunikaciju.

Istraživanja pokazuju da galama otežava razumijevanje. Vikanje na Siri, Google i Alexa otežava im da vas razumiju. USA Today kaže da za optimalne rezultate razgovarate normalnom glasnoćom. Razgovarajte sa njima kao da razgovarate s prijateljem.

Još je jedan koristan prijedlog da pazite da mikrofon na uređaju koji koristite ne blokira vaš palac. Uz to, Amazon kaže da ako imate pametni zvučnik Echo, pripazite da između sebe i uređaja zadržite 8 inča prostora. 

Razgovarajte prirodnim glasom. Nema potrebe da oponašate govor robota. 

Ukoliko vas Siri ne razumije, možete da odete u povešavanja na vašem iPhone-u te kliknete na Siri & Search. Isključite i ponovo uključite prekidaš za Listen for “Hey Siri”. Slijedite uputstva koja će sugerisati da Siri prepozna vaš glas. Ako Siri kaže pokrešno ime recite joj da je to pogrešno izgovorila kako bi mogla to da popravi.

Google asistent ima sličnu stavku Voice Match koja prepoznaje vaše naredbe.

Google Assistant, Siri i Alexa možete učiniti pametnijima tako što ćete odgovoriti kad god jedan od njih zatraži pojašnjenje o nečemu što ste rekli. 

Svaki put kada pojasnite pametnom asistentu neku stavku, činite da bude efikasniji u budućnosti. Svako vaše pojašnjenje vaša AI tehnologija pamti i prilagođava ga.