Previše lijepe da bi ih pojeli: Slastice na Instagram profilu @keempossible_2

Poslastičarstvo je umjetnost. To potvrđuje i Instagram profil @keempossible_2.

Iza njega se krije Malezijka Keem Ooi, čije vješte ruke od slatkog tijesta i ukusnih filova prave prava umjetnička djela, koja je jednostavno šteta isjeći i pojesti.

Iako bismo možda pomislili da je prodajući svoje torte i kolače već odavno zgrnula veliko bogatstvo, istina je da je ona dugo poslastice pravila „samo za svoju dušu“, da bi se u tome usavršavala.

Previše lijepe da bi ih pojeli: Slastice na Instagram profilu @keempossible_2

Keem Ooi otkriva da svoje predivne kolače, sa raznim motivima, koji izgledaju kao da su ukrašeni dekupaž tehnikom, oslikava jestivim bojama. Ulogu slikarskog platna ima svijetli biskvit. Ističe da je proces učenja i usavršavanja potrajao i da je bilo mnogo novih pokušaja.

„To je više od spremanja kolača, uključuje umjetnost, slikanje i detaljan rad na kombinovanju boja“, kazala je ona za Vulcan Post. Navela je da joj je taj put kojim je prošla da bi došla do današnjih vještina znatno olakšalo to što nije žurila da svoje proizvode ponudi kupcima. Uživala je, kaže, u tom procesu, bez pritisaka i stresa.  

Previše lijepe da bi ih pojeli: Slastice na Instagram profilu @keempossible_2

Priznaje da je bilo neuspjeha, ali ističe da ih je prateći rad i usvajajući znanja drugih vrsnih poslastičara uspješno prevazilazila. Posjetite Instagram profil @keempossible_2, koji prati 120.000 ljudi, i uvjerite se i sami da je to što Keem Ooi radi nestvarno lijepo.