Preporučujemo neke od najboljih aplikacija za ljubitelje knjiga

Koja je, po vašem mišljenju, najbolja aplikacija za ljubitelje knjiga? Pogledajte pregled nekih od najpopularnijih ako se pita korisnike.

Goodreads

Goodreads je najpoznatija aplikacija za ljubitelje književnosti. Stranica je pokrenuta još u decembru 2006. i ima čak 90 miliona korisnika.

Budući da je jedan od prvih veb-sajtova ovog tipa, ne čudi ni podatak da je do 2016. godine sadržavao 50 miliona recenzija. Ali šta je to što privlači korisnike?

Na Goodreads-u možete vidjeti koje knjige čitaju vaši prijatelji. Takođe imate mogućnost da kreirate liste knjiga koje čitate, čitali ste i želite čitati, a dobićete i validne preporuke za naslove koji će vam se svidjeti. Ne treba zanemariti ni komunikaciju sa drugim korisnicima, ali i sa samim književnicima.

Blinklist

Blinkist je mjesto na kojem ćete pronaći kratak sadržaj knjige koju nikako ne stižete završiti. Ili pak dobru preporuku ukoliko ne možete odlučiti šta sljedeće da čitate.

Osim toga, Blinklist vam obećava da ćete uz njega čitati mnogo više, imati bolje navike i doživjeti pozitivne životne promjene.

Vrijedi probati, zar ne!

Bookly

Bookly vam pomaže da pratite svoje čitanje u stvarnom vremenu, ali i steknete naviku čitanja.

Tu možete kreirati kolekcije naslova – uključujući audio-knjige i elektronske knjige. A zahvaljujući tajmeru, imate priliku da pratite ritam svog čitanja te pristupite statistici.

Iskoristite i opciju podsjetnika koja će vas motivisati da čitate.

Audible

Audible je servis za slušanje audio-knjiga i podcast-a koji radi na principu pretplate.

Sadrži mnoštvo kategorija, od naslova za djecu do horora, te više od 200 000 audio-programa. Među njima su i izdanja vodećih izdavača, časopisa i novina.

Sadržaj uključuju knjige svih žanrova, kao i radijske emisije, govore, intervjue, stand-up komediju te audio-verzije periodike kao što su The New York Times i The Wall Street Journal.

Kindle

Ako ste već knjiški moljac – zašto ne biste imali i ovu aplikaciju! Kindle omogućava jednostavno obilježavanje teksta, kao i traženje značenja, prevoda za riječi. Ovdje će vam navigacija kroz tekst biti mnogo lakša i lako ćete vaše dokumente prilagoditi za lakše čitanje.