Premijera filma „Žena kralj“ na HBO kanalu

Premijeru  akcione drame „Žena kralj“ premijerno pogledajte 9. jula na HBO kanalu od 20.00 časa.

Žena kralj” (The Women King) je izuzetna priča o Agodži, jedinici žena ratnika koje su 1800-ih štitile afričko kraljevstvo Dahomej. Dahomejske Amazonke, kako su ih neki prozvali, bile su poznate po svojoj borbenosti i nevjerojatnoj fizičkoj spremi, a glavni zadatak im je bio zaštita kraljevstva. Inspirisana istinitim događajima, Žena kralj” prati emocionalno epsko putovanje generala Naniske (dobitnice Oskara Viole Dejvis).

Režiserka Gina Prince-Bythewood te scenaristice Marija Bello i Dana Stevens svoju inspiraciju za ovaj film, izuzev istorijskih činjenica, koristile su iz filmova Hrabro srce i Gladijator. Možda je i to jedan od razloga zašto su kritika i publika zavoljeli ovaj film.

Svakako, tu je i fenomenalan izbor glumačke ekipe, te pored Viole Dejvis glume i Tako Mbedu, Lašana Linč, Šila Atim, Džon Bojega.

Pored HBO kanala, tu je i najnovija HBO Max usluga video kluba sa više od 4.000 sati programskih sadržaja, koje možete da gledate bilo kada, bilo gdje i koliko god puta želite na svojim pametnim uređajima. HBO Max možete aktivirati putem Moj m:tel portala, a detaljno uputstvo potražite ovdje.