“Pregled godine” stiže na Facebook i Instagram

Novo iskustvo ubačeno je u feed i obuhvata aktivnosti na platformi tokom 2021. godine, a potom ih smješta u razglednicu koja se može dijeliti.

Year in Review je već na Facebook-u, a korisnici mogu da podijele personalizovanu karticu Year Together (godina zajedno). Ona izdvaja prijatelje, emocije, mjesta i ljude koji su vam, bar prema algoritmu, bili najvažniji u 2021. godini. Nova funkcija je dostupna širom svijeta i možete je koristiti do 30. decembra.

Korisnici Instagram-a Playback osvrt mogu objaviti kao vremensku kapsulu u okviru svog Story-ja. Potrebno je da objavite do 10 priča ili imate aktiviranu opciju arhiviranja. Platforma će predložiti koje priče da objavite, a možete ih odabrati sami. Korisnici će vidjeti poruku u svom Instagram fidu koja ih poziva da kreiraju sopstvenu reprodukciju. Nova funkcija biće dostupna korisnicima nekoliko nedjelja, piše TechCrunch.

Meta napominje da će ove dvije funkcije biti dostupne u narednih nekoliko dana svim korisnicima širom svijeta.

Facebook i Instagram se pridružuju mnogim drugim digitalnim gigantima koji žele da oponašaju popularnu funkciju objavljivanjem sopstvenih verzija. Na primjer, Reddit je nedavno objavio personalizovan rezime sa statistikom o navikama korisnika.