Predstavljene Meta Quest Pro VR naočare

Mark Zuckerbeg je prošle nedjelje predstavio nove Meta Quest Pro VR naočare na događaju koji je prenošen na Facebook platformi.

Kako smo vidjeli, Meta Quest Pro VR naočare imaju brojne dodatke, a koštaće 1.500 dolara. Višestruko su skuplje od prošlog modela VR naočara Quest 2, koje su se mogle kupiti za 400 dolara.
Osnivač i vlasnik Meta-e je najavio da isporuka prvim kupcima počinje 25. oktobra.

Meta Quest Pro VR imaju ugrađen Qualcomm Snapdragon čipset, uobičajen u smartfonima, koji omogućava bolju grafiku virtuelne realnosti. U headset je ugrađeno 12 GB RAM memorije i skladište od 256 GB.

Touch senzori na kontrolerima su poboljšani, a pokreti ruku će biti precizniji takođe zbog ugrađenih senzora, dok će nova sočiva unaprijediti iskustvo čitanja.

U sistem su ugrađena dva nova LED ekrana. Iako to tek treba da se utvrdi, Meta tvrdi da unaprijeđeni ekrani pružaju bolju oštrinu slike i boje, sa povećanjem ukupne oštrine od 25% kada se gleda cijela slika.

Zuckerberg, koji ne odustaje od plana stvaranja Metaverzuma, kaže da ovaj novi headset donosi novo iskustvo u onome što zove spajanje virtuelnog i realnog svijeta.

Na predstavljanju je govorio i Satya Nadella, CEO Microsoft-a, objašnjavajući koje aplikacije ove kompanije su integrisane u Meta Quest Pro VR headset.

Oni koji kupe nove Meta naočare imaće pristup aplikacijama Teams, Microsoft 365, ali i nekim 2D igrama sa Xbox cloud gaming servisa.