Predstavljen Xiaomi Sound Pro pametni zvučnik

Xiaomi Sound Pro, predstavljen nedugo nakon novog telefona Xiaomi 13, je pametni zvučnik koji ulazi u trku sa konkurencijom u ovom segmentu uređaja.

Xiaomi je nedavno zvanično predstavio dugo očekivane serije smartfona Xiaomi 13 koji su izazvali mnogo pažnje u tehnološkoj industriji zbog naprednih funkcija i elegantnog dizajna.

Predstavio je i nekoliko drugih proizvoda, među kojima je Xiaomi Sound Pro pametni zvučnik. On već svojim izgledom privlaču pažnju. Ima providni gornji dio sa ambijentalnim osvjetljenjem koje se mijenja sa ritmom muzike.

Zvučnik je dostupan u crnoj boji i dolazi sa SBC i AAC protokolima za prenos zvuka i AUX portom od 3,5 mm. Xiaomi tvrdi da zvučnik nudi zvuk vrhunskog kvaliteta.

Uređaj ima akustičnu konfiguraciju od 7 jedinica, nadograđenu u odnosu na prethodne modele. Uključuje zvučnik punog opsega sa tri jedinice za čist i transparentan zvuk i pasivni emiter sa 3 jedinice i subwufer za niske frekvencije zvuka. Takođe ima veliki vufer sa jakom jačinom zvuka i može da isporuči šokantnih 91 decibel zvuka.

Sound Pro se može pohvaliti i zvučnim poljem od 360 stepeni koji omogućava cijeloj porodici da uživa u dobrom zvuku u cijelom domu bez obzira gdje se ko nalazi. Podesili su ga inženjeri za akustiku koristeći profesionalni softver, što je rezultiralo jasnim i uravnoteženim zvukom ugodnim za uho.

Xiaomi je u ovaj uređaj, takođe, uključio svoju inovativnu računarsku audio tehnologiju koja fino podešava kvalitet zvuka od ulaza do izlaza, što rezultira iskustvom “live” slušanja. Uz zvučnik se može instalirati i istoimena aplikacija.

Ritam svjetla prati muziku u realnom vremenu, stvarajući elegantnu atmosferu. Zvučnik ima i inteligentnu percepciju ljudskog tijela, kombinujući audio i vizuelnu računarsku tehnologiju koja pruža pametne svjetlosne efekte. Trenutno je dostupan za kupovinu na kineskom tržištu.